fredag 2 oktober 2015

Vecka 40

Då är ännu en vecka till ända och vi går med stormsteg mot höstlovet (vecka 44).

Igår cyklade vi till Lombia och fick en allt för kort men rolig stund att åka skridskor på isen där.

Detta händer i skolan i övrigt:
svenskan har de flesta eleverna skrivit färdigt sina berättelser och håller nu på att träna på att skriva miljöbeskrivningar. Efter detta kommer eleverna börja arbeta med ett material som heter "Boken om mig".

Vi har nu gått in ett nytt kapitel i matematiken, addition och subtraktion. Vi har börjat med additions- och subtraktionstabellen (läxan var ett exempel på det) och pratat om olika strategier (metoder) man kan ha när man löser uppgifter som 8+7 eller 14-6. Eleverna har många olika, bra strategier. När termerna börjar bli större så kommer vi att lösa additionerna och subtraktionerna med uppställning, något som jag sett att eleverna redan är mycket duktiga på.

NO:Våra växter blommar för fullt och vi har börjat hjälpa till med pollineringen av dem. En blomma måste ju pollineras för att fröämnet ska kunna utvecklas till ett frö. Denna vecka har vi bland annat skrivit om fotosyntesen och gödsling. Vi har haft växtprov idag och resultatet har varit strålande!!! På måndag tar eleverna hem sina prov för påseende.

I engelskan har vi gjort färdigt kapitel 1 i Workbook och repeterat hur man skriver substantiv i plural. one book -  four books. Nästa veckas glosor har eleverna fått och de kommer från kapitel 2 - Colours/Family.

Bild: Eleverna försätter att blanda färger. Den största utmaningen är att blanda till färger och måla omkring ett tidningsurklipp så att urklippet "smälter" in och inte kan urskiljas. Vi deltar även i en teckningstävling "En värld för alla" som Behnam på Elevhälsan har utlyst.

Nästa vecka: Vecka 41 och 42 kommer eleverna delta i en utmaning som heter "Gå och cykla till skolan". Ni känner säkert igen den från tidigare år. Utmaningen går ut på att inspirera elever, pedagoger och föräldrar att färdas på ett smartare och sundare sätt - helt enkelt genom att gå, cykla och åka kollektivt. Varje dag i skolan skriver vi in i en kalender hur vi tagit oss till och från skolan och är vi riktigt duktiga på att gå/cykla så  har vi chans att vinna 15 000kr!!

Annars ser veckan ut som vanligt: Bad på måndag, tabellprov på måndag, matteläxa måndag-torsdag, glosor fredag -fredag.

Med vänlig hälsning lärarna i åk 4





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar