lördag 28 november 2015

Vecka 49

Ännu en vecka till ända och vi närmar oss jullovet med stormsteg.

Vi har haft vår sista musikdag för denna gång. Jag upplever att eleverna varit mycket nöjda och vi är jätteglada att eleverna fått så bra musikundervisning.

Olyckligtvis kom biblobussen samma dag som 4:orna var borta på musikdagen och kommer inte tillbaka förrän i slutet av januari 2016. Eftersom elevernas "gamla" lån är på 3 månader så behöver ingen vara rädd för att få krav från stadsbiblioteket.  Jag var till bussen och lånade böcker så att eleverna har några att byta till om man läst ut sina "bänkböcker".

Eleverna har gjort matteprov i torsdags och de elever som inte hann färdigt gjorde färdigt provet i fredags. Hittills ser resultaten mycket bra ut. Skulle det vara så att jag ser att elever inte riktigt har förstått något/några moment så kommer vi att repetera dessa i skolan nästa vecka innan vi går vidare med det nya avsnittet - multiplikation och division.

Ma: Att vi börjar räkna multiplikation och division kommer att sätta multiplikationskunskaperna på prov. Jag ser att många tränar på tabellerna men det finns fortfarande elever som inte riktigt kan tabellerna och måste träna mer. Nästa vecka skickar jag hem resultatet på alla tabelltest vi gjort under terminen så att ni föräldrar får se hur det går.

Sv: Carola berättar att eleverna ska börja arbetar med verb och ska avsluta arbetet med roliga historier.

Eng: Vi arbetar vidare med kapitel 3. I fredags fick eleverna hem en text och de glosor de har till nästa fredag. Glosorna finns även ute på glosor.eu. Nästa vecka ska vi sätta fokus på att prata engelska och att lyssna på engelska texter.

SO: Vi håller på att arbeta med Sverige och kapitlet "Staden" där eleverna har fått skriva sammanfattningar. Några har gått vidare och jobbar med "Landet" där eleverna ska svara på instuderingsfrågor. I nästa kapitel "Sjöar och kusten" ska eleverna få tillverka planscher.

Läs elevernas blogginlägg nedan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar