fredag 29 april 2016

Vecka 18

Vilken häftig upplevelse vi haft på föreställningen PLINT på Triangelskolan! Alla fick ta på sig hörlurar och i dem fick vi höra skådespelarna. Olika grupper av elever hörde olika skådespelares röster och vi fick gå runt på och runt scenen. Be era barn berätta mer..

Vecka 18  blir bara halv då eleverna är lediga torsdag (Kristi himmelsfärd) och fredag (klämdag). Deras extra halvtimme i veckan gör också att de får sluta efter lunch på onsdag.
Såhär ser veckan ut:
Måndag: Multiplikationstabellprov. Ingen matteläxa, ingen engelskaläxa.
Idrott: inne
Tisdag: Eleverna som varit på föreställningen PLINT slutar en timme tidigare, 13.30.
Onsdag:Lektioner som vanligt fram till lunch. Eleverna slutar efter att de har ätit.

tisdag 26 april 2016

Brandövning

Idag hade vi brandövning på skolan. När brandalarmet ljuder ska alla ut snabbaste och säkraste vägen och ta sig till Tuollagården där vi har vår uppsamlingsplats. Det betyder att eleverna inte får stanna upp och ta på sig ytterkläder. Saknar man då inneskor på fötterna så blir det en springtur i strumplästen, något som flera elever fick uppleva idag.

Positivt var att se att alla elever tog sig ut mycket snabbt. Hela skolan var tömd på 3 minuter.

fredag 22 april 2016

Veckans bloggare: Heaven och Elsi


När det är lunchrast spelar många "Finne" på skolgården. Här är  Hjalmar, Jonatan, Joel, Melvin, Wilmer, Siwat, Emil  och Albin



Här är den senaste engelska grammatiken vi lärt oss.
There is och there are
Pågående form - Pam is riding her favorite horse.


Idag har vi varit och tittat på Norrbottensteaterns föreställning "Alice i underlandet".
Detta är kungen!


Emil har ritat en ulv från boken Vargbröder som vi lyssnar på i klassrummet.

torsdag 21 april 2016

PUS - tid som eleverna arbetat in (30 minuter/vecka).

Torsdagen den 28 april har eleverna sovmorgon fram till lunch. Eleverna samlas i klassrummet 11.40, vi äter lunch och efter detta fortsätter skoldagen precis som vanligt.

Vecka 17

Detta händer i skolan just nu:
Svenska : Carola berättar: Vi har jobbat med synonymer och nästa vecka ska vi knyta samman texter med bilder och eleverna ska få tillverka egna bilderböcker.
Matematik: Vi har börjat med ett nytt kapitel - Geometri. Eleverna lär sig om vinklar (rät, spetsig och trubbig), månghörningar och skala (förstoring och förminskning).
NO: Vi har avslutat arbetet med "Vatten" och har nu börjat med "Luft". Vi skriver tillsammans och gör olika försök om och med luft. Vi tränar också på ett vetenskapligt arbetssätt - att skriva hypoteser, resultat och slutsatser.
Engelska: Vi arbetar vidare med kapitel 7 "Sport/school/friends", Vi repeterar den grammatik vi lärt oss detta år och kommer att ha Diagnos 3 nästa vecka. Diagnoserna kontrollerar läsförståelse, glosor, grammatik, engelskt tal och engelsk skrift.

Vecka 17
Måndag: Multiplikationstabellprov.  Matteläxan delas ut (vinklar och månghörningar). Bad.

Tisdag: 

Onsdag:

Torsdag: PUS - eleverna börjar till lunch. Samling i klassrummet 11.40. Efter lunch har eleverna lektioner som vanligt. Matteläxan lämnas in.

Fredag: Skolverksamhet som vanligt fram till ca 11.50 då vi åker med lokaltrafiken upp till Triangelskolan för att titta på föreställningen "PLINT". Vi återvänder till skolan senast 14.40. Eleverna kompenseras för den eventuella övertid de måste göra denna dag.
Engelska läxförhör. Eleverna ska skriva meningar om texten och kunna svara på frågor om texten muntligt.

fredag 15 april 2016

Vecka 16

Måndag: Multiplikationstest. Eleverna får sin matteläxa som även denna gång handlar om lästal med flera uträkningar (steg). Idrott: innegympa.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Inlämning av matteläxan.

Fredag: På fredag klockan 9.30 åker vi buss upp till Folkets hus för att se på Föreställningen "Alice i underlandet". Det är en förställning av Norrbottensteatern. Vi har vanliga lektioner före och efter föreställningen och äter även lunch på skolan som vanligt.

Förhör av engelska läxan som eleverna fått idag (fredag vecka 15). Eleverna ska läsa igenom texten de fått hem flera gånger, de kan även läsa översättningen som finns på baksidan av pappret. På fredag vecka 16 ska de skriva ner 5 meningar som handlar om texten. Det behöver inte vara meningar exakt som i texten utan meningarna ska berätta om texten. T.ex: Melissa and Angie are good friends.
Angie is playing hopscotch with Bella. Bella and Angie are talking about Melissa. osv.
Vi kommer även att ha en "lek" där eleverna svarar på frågor om texten muntligt.
 

 Veckans bloggare: Jonatan, Hjalmar
 
 Vi ska på en teater den 22 april på Folkets hus.
Norrbottensteatern bjussar på bussresan.

 
 På bilden jobbar vi med känslolådor.
 
Här ser ni Jonatans låda. 

 På matten jobbar vi med ett kapitel om
addition och subtraktion

 
På NO:n experimenterar vi
med t.ex.vatten
 

tisdag 12 april 2016

Möte angående klassresan!

Alla berörda föräldrar i åk 4 inbjuds av föräldragruppen till ett möte om insamlingen till klassresan, onsdagen den 20 april klockan 18.00 i 4:ans klassrum.
                                                                                         

Uteidrott på torsdag 14 april

På torsdag denna vecka är Sofia borta på friluftsdag med lågstadiet och 6:orna. Det betyder att vi får ändra lite på 4:ornas idrott. Istället för inneidrott ska de ha jogging utomhus. Idrottslektionen flyttas också till andra lektionen. Eleverna samlas därför 8.10 i klassrummet och har "vanlig" lektion.

fredag 8 april 2016

Vecka 15

Vilken rivstart efter påsklovet! Vi har hunnit med massor denna vecka; vi har t. ex.börjat på ett nytt kapitel i matematik (addition och subtraktion), laborerat i NO:n (vatten), haft engelskaläxa på ett nytt sätt och haft en mycket lyckad utedag. Vi får tacka 6:orna som planerat och genomfört en mycket lyckad friluftsdag för mellanstadiet. Trots ett ganska tufft före, konstant snöande och ganska blöta kläder var det positiva elever som tillsammans gjorde dagen till den lyckade dag det blev.

Vecka 15:
Måndag: Multiplikationstabellförhör. Matteläxan delas ut. Idrott: Bad.

Tisdag:

Onsdag: Biblobussen kommer.

Torsdag: Inlämning av matteläxan.

Fredag: Förhör av engelska ord. Eleverna har fått orden idag (fredag) och åter igen är det traditionellt glosförhör (månaderna och årstiderna). Orden finns på glosor.eu.
VECKANS BLOGGARE Isak och Albin
 

 

<----Isaks låda
 På bilden gjorde vi känslolådor. Man ska beskriva en känsla t.ex  glädje och ilska.
Vi får snart se teatern "Alice i underlandet".
 Innan påsk lovet gjorde vi ett påsk pyssel t. ex. kycklingarna på tavlan och trekantiga kycklingar.
 Idag har vi testat ett nytt sätt att göra engelskaprovet på. Vi skulle kunna 5 meningar på engelska. Sen hade vi en tävling i lag vi skulle smala poäng. Om man kunde svara på en fråga med en hel menig fick man 2 poäng. Men om det var en stjärnfråga och klarade den fick man 5 poäng.
 Vi har haft gympa, då åkte vi skidor runt Tuollaspåret., sen gick vi tillbaks till skolan.

tisdag 5 april 2016

Vi behöver lådor till skolan!

Vi behöver lådor (typ skolåda) till bilden i skolan. Alla som har sådana hemma får gärna ta med dem till skolan. Vi gör "Känslolådor".


Friluftsdag torsdag 7/4

På torsdag ska mellanstadiet åka skidor mot Tuollabäcken för en gemensam friluftsdag. Under dagen kommer 6:orna att hålla i några stationer med friluftsaktiviteter samt samarbetslekar. Vi kommer även att grilla parisare med bröd, vilket skolan bjuder på.

Eleverna behöver ta med sig:

·        Skidor

·        Något att sitta på.

·        En kosa eller mugg.

·        Ryggsäck.

·        De som har möjlighet, en vedklabbe.

Tänk på att inte ha för varma kläder när vi åker dit. Bättre att klä sig lite lättare och istället ta med extra kläder att ta på när vi kommer fram.
De elever som vill kan även ta med sig en extra mindre matsäck, gärna med varm dryck. Dock inte läsk, godis, chips o.dyl.

                                       Hälsningar/ Lärarna åk. 4-6

 

söndag 3 april 2016

Vecka 14

Då är det åter dags att ta nya tag och komma igång med skolarbetet igen.

Såhär ser denna vecka ut:
Måndag: Multiplikationstabellförhör. Eleverna får matteläxa och engelskaläxa. Denna veckas engelskaläxa är annorlunda, eleverna ska läsa texten de fått hem flera gånger, gärna för en vuxen som kan lyssna på uttalet.  I skolan lyssnar vi på texten, läser den 2 och 2 och tillsammans samt översätter den. Vi kommer att lyssna på texten fler gånger i skolan så att eleverna får höra hur orden uttalas.
Förhöret består i muntliga frågor om texten och att skriva 5 meningar om texten.
Idrott: Skidor.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Friluftsdag för mellanstadiet vid Tuollabäcken. Vi börjar skoldagen som vanligt 8.10 med samling i klassrummet. Vi skidar sedan (ca 8.30) mot Tuollabäcken där åk 6 har ordnat aktiviteter för åk 4 och 5:s elever. Skolan bjuder på korv, bröd och festis, övrig matsäck tas hemifrån.  Det kommer att finnas möjlighet att grilla. Vi är ute hela dagen och eleverna slutar när vi kommer tillbaka till skolan.
Alltså, inga "vanliga" lektioner och ingen vanlig lunch denna dag. Matteläxan lämnas in.

Fredag: Förhör av engelskatexten.