torsdag 21 april 2016

Vecka 17

Detta händer i skolan just nu:
Svenska : Carola berättar: Vi har jobbat med synonymer och nästa vecka ska vi knyta samman texter med bilder och eleverna ska få tillverka egna bilderböcker.
Matematik: Vi har börjat med ett nytt kapitel - Geometri. Eleverna lär sig om vinklar (rät, spetsig och trubbig), månghörningar och skala (förstoring och förminskning).
NO: Vi har avslutat arbetet med "Vatten" och har nu börjat med "Luft". Vi skriver tillsammans och gör olika försök om och med luft. Vi tränar också på ett vetenskapligt arbetssätt - att skriva hypoteser, resultat och slutsatser.
Engelska: Vi arbetar vidare med kapitel 7 "Sport/school/friends", Vi repeterar den grammatik vi lärt oss detta år och kommer att ha Diagnos 3 nästa vecka. Diagnoserna kontrollerar läsförståelse, glosor, grammatik, engelskt tal och engelsk skrift.

Vecka 17
Måndag: Multiplikationstabellprov.  Matteläxan delas ut (vinklar och månghörningar). Bad.

Tisdag: 

Onsdag:

Torsdag: PUS - eleverna börjar till lunch. Samling i klassrummet 11.40. Efter lunch har eleverna lektioner som vanligt. Matteläxan lämnas in.

Fredag: Skolverksamhet som vanligt fram till ca 11.50 då vi åker med lokaltrafiken upp till Triangelskolan för att titta på föreställningen "PLINT". Vi återvänder till skolan senast 14.40. Eleverna kompenseras för den eventuella övertid de måste göra denna dag.
Engelska läxförhör. Eleverna ska skriva meningar om texten och kunna svara på frågor om texten muntligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar