torsdag 7 september 2017

Vecka 37

Denna vecka kör jag igång med utvecklingssamtalen. Samtalen kommer att handla om hur vårterminen gått och om hur vi ska arbeta vidare denna termin. Det är viktigt att du funderar på vad du vill utveckla särskilt i skolan - den framåtsyftande planeringen.

Måndag: Idrott (badet utgår!). Du får din matteläxa.

Läxgruvan - kom direkt efter du är färdig på idrotten.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Förläsning med Thomas Fogdö på Folket hus 9-10. Efter föreläsningen gör vi ett besök på stadsbiblioteket och eleverna får personliga koder som de kan använda och låna ljudböcker via datorn. Hinner vi så får eleverna låna böcker också. Vi åker upp och ner  med lokalbussen. Ni som har busskort får gärna ta med det. Vanliga lektioner när vi kommer tillbaka

Idrott.

Sista dagen att lämna in veckans matteläxa.

Fredag: Slöjd. Förhör av engelskaläxan och du får en ny läxa.

Engelskaläxan denna vecka: Du får hem en text att läsa. Översättning finns på baksidan av pappret. På fredag ska du kunna svara på frågor om texten muntligt och skriftligt.

Gå in och lyssna på texten! Under rubriken "Bra länkar" finns en länk "Good stuff  A-engelskaboken" där du kan gå in och lyssna.

Som tidigare finns engelskaboken också på inlasningstjanst.se.
Användarnamn: tuolla+elevens namn ex: tuollajohanna
Lösenord:12345678

Från och med denna vecka kommer du också få hem fem oregelbundna verb att träna på varje vecka. På fredagar får ni meningar att översätta från svenska till engelska där dessa verb ingår. Pappret med verben ska du ha under en längre period. Den ska alltid till skolan på fredagar så att vi kan markera vilka verb ni har i läxa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar