onsdag 2 september 2015

Föräldramöte 1 september 2015

Igår hade vi föräldramöte och här kommer en sammanfattning av det som togs upp och vad som beslutades:

Schema
45 minuter Ap på fredagar är den tid som eleverna skulle haft musik. Istället kommer eleverna ha musik på Kulturskolan sex onsdagar under åk 4. Första "musikdagen" blir vecka 45. Under Ap arbetar vi med de ämnen som eleverna "missar" under "musikdagarna".
Elevens val är på torsdagar. Några elever fick inte sitt förstahandsval. Detta beror på att många elever hade valt idrott och bild.
Läxgruvan ligger mellan 14.30 och 15.30 på måndagar. Den är i 5:ans klassrum och det kommer alltid att finnas en lärare där.
En fråga om NO/SO på schemat betydde halvklass kom upp. Nej, det betyder att jag kommer att arbeta med NO alla dessa pass i en period och sedan byta till bara SO osv.

Lärare - vilka lärare eleverna träffar under en vecka (finns att läsa om här på bloggen). Vi har inte mycket resurs i klassen.

Läxor - vilka läxor eleverna har står på bloggen under fliken "Läxor" här ovan.Det är mycket viktigt att eleverna tränar multiplikationstabellerna hemma, via länkarna jag lagt in på bloggen eller på papper. Att kunna tabellerna kommer att underlätta många moment i matematiken, nu och i framtiden. Vi har tabellförhör varje måndag och målet ar att eleverna hela tiden ska bli bättre.

PUS - Vi har lagt till 30 minuters extra undervisning på schemat för eleverna på mellanstadiet. Detta gör att eleverna kan gå hem efter lunch två eftermiddagar per termin. Detta för att vi lärare ska få tillfälle att planera tillsammans. Tiden eleverna arbetar in kommer också att räcka till två halvdagar dag före röd dag, Skärtorsdag och dag före Kristi himmelsfärdsdagen.

Edwise och utvecklingssamtal - På  Edwise.se kommer nu bara omdömen att skrivas. Därför meddelar jag er när nya omdömen skrivits så vet ni att nu är det dags att gå in och läsa. All annan information kommer att finnas på bloggen, tuolla05.blogspot.se.
Vi börjar med utvecklingssamtalen nästa vecka. Samtalen kommer att handla om de IUP som skrevs i våras och är ett tillfälle för mig som ny lärare att träffa elev och förälder.

Tuollarådet - Nya representanter till Tuollarådet: Johanna Rautio (Veras mamma) och Anna Monlund (Melvins mamma)

Mail till lärare: johanna.englund@skola.kiruna.se  tel.nr: 076-1021442 (Johanna)
                           carola.niva@skola.kiruna.se

Kontakta lärare så fort ni undrar över något. Via mail, sms eller telefon.

Klassresa - Eleverna har ju börjat spara till en klassresa (300 kr/termin). Föräldrarna som var närvarande på mötet beslutade att klassen skulle delas in i 4 grupper. Varje grupp har till ansvar att hitta på aktiviteter som tillför pengar i klassresekassan under en termin. Se lista nedan. Den förälder till den elev som står först i varje grupp är sammakallande.

Konto till terminssparande (Ansvarig: Sussi (Wilmers mamma)):
Kontonamn: Stjärniga klassen
Bank: Sparbanken Nord (Swedbank)
Cl. nr:8264-4
Konto:63066513-1

OBS! Märk inbetalningen med elevens namn. Sussi kan ej ansvara för omärkta inbetalningar.

Förälder till:

HT-15           VT-16             HT-16              VT-17           
Hilda             Wilmer            Isak                  Astrid
Vera               Frida               Marta               Emil
Ida-Kristin     Melvin            Wilma              Tim
Ottilia            Albin och        Siwat                Joel
Wienna          Hjalmar                                    Philip

Hoppas jag fått med allt./ Johanna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar