fredag 12 februari 2016

Vecka 7

Under veckan personalkonferens informerades vi om att skolans båda samarbetspartners i Norge och Finland har lagt ner sin verksamhet. Det betyder att det inte längre går att genomföra de fina lägerskolorna som alla elever i 5:an och 6:an på Tuolluvaaraskolan tidigare fått. Jag vet att klassen håller på att samla pengar till en "klassresa" och vill på detta sätt meddela att dessa alternativ inte längre finns.

Vad händer i skolan?: Vi har börjat räkna i den andra terminsboken i matematik. Avsnittet denna gång heter "Tid". I SO håller vi på att avsluta arbetet med Sverige. Eleverna arbetar med frågehäften, gör egna böcker om djur och växter i Sverige och några elever har gjort Power Point-presentationer på ett landskap. Vi ska låna datorer av 6:orna så att alla elever ska få göra en sådan presentation. Då får vi använda Isak, Jonatan och Hjalmar  (som är färdiga) som experter i detta. I engelska arbetar eleverna i Workbook och har även börjat skriva texter om mat. Nästa vecka ska vi göra diagnoser i engelska. I dessa diagnoser ingår lyssnarövningar, skrivövningar, grammatik och talövningar. Carola berättar att eleverna ska börja skriva och lyssna på fabler i svenska. I Bild ska vi alla träna lite extra på att rita med kol.

Vecka 7:
Måndag: Vi testar multiplikationstabellerna. Bad.

Tisdag: Kostråd (terminens enda).

Onsdag: Vi samlas i skolan som vanligt 8.10 och åker sedan upp till stadsbiblioteket med 8.22 bussen. Viktigt att ha med sig sitt busskort - de som inte har kort betalar skolan för. Alla elever tar med sig sina lån till och från biblioteket. Därför är det viktigt att man har med sig en väska denna dag. Lektioner enligt schema när vi kommer tillbaka.

Torsdag: Förhör Sveriges landskap.

Fredag: Varje måndag gör vi Faxuellt - en "frågetävling" som handlar om veckans nyhetshändelser. Jag har sagt till eleverna att när klassen samlat in 1000 faxuelltpoäng ska vi göra något kul. Eleverna önskar att få ha "mysfredag" (lektionerna före och efter lunch). De vill bland annat spela schack, välja, ha bild, se film och ha med sig något fika. Självklart är det frivilligt att ta med sig fika och vi har bestämt att fikat inte för överstiga ett värde på 50kr.

OBS! Ingen matteläxa och inga engelskaglosor denna vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar