måndag 29 augusti 2016

Föräldramöte 29 augusti

Föräldramötet började i matsalen där vi tog upp lite praktiskt kring lägerskolan i Aptas. Vi har skickat hem ett PM med det viktigaste och samma PM finns även längre ner på denna sida.
Ett tillägg till packlistan: vattenflaska och kosa(mugg).
Vi tog även upp vikten av att följa reglerna under utedagar som dessa. Är det så att elever inte kan följa reglerna så finns möjlighet för dem att istället vara i skolan med andra klasser under dessa dagar.
Denna lägerskola är en del av Elevens val. Det betyder att eleverna kompenseras för övernattningen en timme varje vecka då vi inte har Elevens val på schemat.
Vi från skolan vill inte att eleven har med sig stora mängder godis då skolan ska förespråka en hälsosam livsstil.

Busstider för åk 5-6 under lägerskolan: 
Buss till Aptas 31/8: 9.00
Buss från Aptas 1/9: 11.00

Sofia tar upp varför det är så viktigt att ha och följa regler i Idrotten. Problem uppstår på badet och ute efter elljusspåret då elever inte följer regler. Det kan vara elever som hoppar i bassängen innan lärare är på plats, går på kiosken mm.

Mötet fortsätter med att vi tar upp Vklass. Gör sjukanmälningar och ledighetsansökningar på Vklass. Skulle det vara problem så finns fortfarande möjligheten att ringa Ann-Gerd. Åk 5 kan också sjukanmäla via SMS till mig, Johanna, på nr. 076-1021442. Tänk på att sjukanmäla varje dag. 
Föräldrar tog upp problemet med att de bara kan göra sjukanmälningar och ledighetsansökningar 24 timmar innan. Detta har nu Ulrika avhjälpt och det ska nu gå att göra dessa anmälningar tidigare.

PUS-pedagogiska utvecklingssamtal fortsätter som tidigare. Vi lägger ut 30 minuter extra på schemat och detta genererar halvdagar för eleverna dag före röd dag och ca 2 ggr till per termin då vi lärare planerar verksamheten.

Musik kommer vi också ha som tidigare. Kulturskolan undervisar eleverna 2-3 heldagar (onsdagar) per termin. Musiktiden, 45 minuter, finns utsatt på schemat. Då arbetar vi med andra ämnen som "faller bort" då eleverna har musik. Åk 5 kommer att ha musikdagar vecka 45 och 46 plus i någon form vecka 49/50. Allt är inte riktigt färdigplanerat.

Tuollarådet behöver två föräldrarepresentanter. Melvins mamma har varit en av representanterna men nu har Melvin flyttat. Veras mamma, Johanna, ställer upp som representant (och var även representant förra året visar det sig) men vi behöver ytterligare en. Är du villig att ställa upp - kontakta mig.

Eleverna frågar om de får ta med mobiltelefoner till Aptas. Det tycker jag att ni föräldrar kan besluta om. Jag har dock talat om för dem att det inte finns något behov av telefoner då vi lärare har telefoner med oss om något skulle inträffa och eleven eller vi behöver komma i kontakt med föräldrarna. Skolan ansvarar inte heller för skadade eller borttappade telefoner. Detta gäller alla skoldagar.

Som avslutning kunde vi konstatera att ni har fina barn och att det fungerar bra i klassen.

Hoppas jag fick med allt.

/Johanna













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar