fredag 26 augusti 2016

Lägerskola Aptasvaara 31/8-1/9 2016

Vi kommer att genomföra en lägerskola för åk. 5-6 med övernattning nästa vecka under onsdag och torsdag. Åk. 4 kommer att delta under onsdagen samt ha en utedag på torsdag men de kommer inte att övernatta. Under lägerskolan kommer vi att arbeta med olika mål i bl.a. idrott, teknik, biologi, samhällskunskap samt bild.
Onsdag 8.10 samlas vi i vanlig ordning i klassrummen. Därefter åker vi buss till Aptasparkeringen där vi kommer att slå upp vårt läger samt tillaga våra måltider.
Åk. 4 återvänder till skolan och avslutar dagen ca.15.00
Åk 5-6 åker tillbaka strax före lunch på torsdag förmiddag. Efter skollunch, uppackning samt utvärdering avslutar vi dagen ca 14.00.

Packlista:

- Kläder efter väderlek
- Extra sockar
- Extra underställ
- Jacka eller tjockare tröja, mössa, vantar
- Regnkläder
- Stövlar eller kraftigare skor som tål väta
- Sovsäck
- Liggunderlag
-Tält
- Fick- eller pannlampa

Skolan står för lunch, middag och frukost, parisare, köttbullar och makaroner samt gröt med blåbärssoppa. Eleverna får gärna ta med sig egen matsäck, tänk dock på att den ska vara lätt att bära, ge bra, nyttig energi och tänk även på miljöaspekten så att vi inte skräpar ner efter oss. Något litet och gott kan vara trevligt att ha med sig på toppturen upp till Aptas och runt lägerelden under kvällen. Ex, jägarsnus, torkad frukt eller annat lätt och litet!

För att säkra elevernas säkerhet under utflykter är det viktigt att vi följer regler och lagar. Fungerar inte detta måste vi ta till olika åtgärder. Det kan t.ex. vara att elever arbetar kvar på skolan under tillsyn av andra vuxna och rektor. Vi kommer att kontakta och informera eventuellt berörda föräldrar.

Med hopp om en lärorik och rolig lägerskola/ pedagogerna åk. 4-6 Tuolluvaaraskola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar