tisdag 29 augusti 2017

Nu finns terminens första idrottsplanering under fliken "Idrottsplanering".

söndag 27 augusti 2017

Vecka 35

Idag, måndag, får eleverna hem ett schema som vi hoppas kommer att gälla hela höstterminen men vi får vara beredda på att det kan bli ändringar.

Måndag 28/8: Eleverna har slöjd hela förmiddagen. Susanna kommer att ha en ordentlig genomgång över vad som händer denna termin, betyg mm. Dessutom tar hon upp miljö - och etikfrågor kring textilindustrin. På fredag har däremot eleverna inte slöjd utan har "vanliga" lektioner i klassrummet med mig.
Terminens första bad. Eftersom vi kommer att ha bad som sista lektion varannan måndag så får de elever som bor på stan gå direkt hem och de elever som bor på Lompis kan ta lokalbussen direkt hem.

OBS!Vi kommer att ha Läxgruvan på måndagar mellan 14.30 och 15.30.

Tisdag: Vi arbetar efter schemat 8.10-14.40.

Onsdag: Killarna har aktiviteter i skolan 8.10-13.30. Tjejerna är lediga fram till 16.00 (OBS!! Ny tid). Då vi samlas på Ripan. På förmiddagen kommer tjejerna till skolan med den packning de inte vill bära på.

Tjejer! Vi kommer att gå upp till Luossatoppen innan vi sedan går ner till vår lägerplats i Varggropen. Ta därför med något att dricka i ryggsäcken, det är brant stigning och det blir svettigt. När vi kommer fram till lägerplatsen sätter vi upp tälten och äter middag, skolan bjuder på varmkorv med bröd. Vi bjuder även på något fika till kvällen. Till frukost serveras gröt och/eller blåbärssoppa. Vill ni ta med något extra/annat att äta, dricka så får ni göra det.

Torsdag: Killarna samlas i skolan 8.10. Sofia tar hand om er. Lägerskola och övernattning.

Fredag: Lägerskola, hemtransport och lunch på skolan. Efter lunch tar vi hand om spritkök mm. och utvärderar innan dagen slutar ca 13.30.

torsdag 24 augusti 2017

Mer information:

Onsdagen den 30 augusti kommer tjejerna i klassen vara lediga från skolan. Killarna kommer att ha aktiviteter på skolan som de själva har fått välja. 

onsdag kväll klockan 17.00 samlas tjejerna på Ripan (egen transport gäller). Vi kommer att gå midnattssolstigen upp till Luossavaara, ha aktiviteter och sedan övernatta i tält i området. 
OBS!!!Under onsdagen vill jag att tjejerna kommer till skolan med tält, sovsäckar och liggunderlag. Denna utrustning transporteras upp till vårt läger med bil.
Tjejerna kommer alltså att övernatta två nätter.

På torsdag morgon 31/8 samlas killarna i skolan klockan 8.10 för busstransport till Ripan. Även deras tält, sovsäckar och liggunderlag kommer att köras upp med bil.

Vi behöver ett antal tält att övernatta i. Som förra gången kommer jag att dela in eleverna i tältgrupper efter tillgången på tält och antalet tältplatser.

Johannas tel.nr: 076-102 14 42

All information kommer även fortsättningsvis finnas på bloggen: tuolla05.blogspot.se – gå in på bloggen minst en gång i veckan för att veta vad som händer i klassen.

                                                                                /Johanna


torsdag 17 augusti 2017

Skolstart!

Välkommen till skolan,
äntligen är det dags att börja skolan och vi hoppas att ni har fått en härlig avslutning på sommarlovet. Vi börjar med en kort uppstartsvecka (se mer info om torsdag och fredag längre ner på sidan). På torsdag kommer vi att skicka hem:

·        en anhörigblankett som ni fyller i och skickar tillbaka till skolan om ert barn är ny i klassen. ”Gamla” föräldrar får hem de anhörigblanketter ni skrivit tidigare år – titta igenom blanketten och skriv in eventuella ändringar.

·        Tuolluvaaaraskolans regler, som ni läser igenom tillsammans med ert barn, skriver under talongen och skickar till skolan.

·        Elevläsårsplanen

Anhörigblanketten och regeltalongen vill vi ha tillbaka senast på fredag 25/8.

Vi påminner om att eventuella sjukanmälningar ska göras på Vklass.se

Mitt (Johanna) telefonnummer är 076-102 14 42

Eleverna får gärna ta med sig frukt till skolan.

Vi har några nya lärare på skolan som eleverna kommer att träffa under veckan.

Lärare 4-6

Årskurs 4: Maria Eliasson eng,ma,SO, NO, Eva Öhrn sv, Susanna Johansson, Lena Uddenberg slöjd, bild, Sofia Heikki idrott.

Årskurs 5: Carola Niva sv,eng SO,bild,  Eva Öhrn ma, NO, Susanna Johansson, Lena Uddenberg slöjd, Sofia Heikki idrott.

Årskurs 6: Johanna Englund ma,NO,eng,bild,SO, Maria Eliasson eng, Carola Niva sv, Susanna Johansson, Lena Uddenberg slöjd, Maria Grönberg hemkunskap och Sofia Heikki idrott.

Torsdag 24/8: Uppstart i hemklassrum, kl 8.10. Vi äter lunch som vanligt. Dagen slutar ca kl. 13.00. Vi kommer att ha uteaktiviteter en del av dagen så det är bra att eleverna har på sig idrottskläder.

Fredag 25/8: Skola från 8.10 till ca 13.00.


Hälsningar från Sofia, Maria, Carola, Eva och Johanna