onsdag 11 oktober 2017

Föräldramöte måndagen den 9 oktober

Dessa punkter togs upp:

Schema:
Vi berättade att vi kommer att ha all bild denna termin. Nästa termin kommer Hemkunskapen till som ämne och det kommer nog göra så att schemat kommer att förändras.
  
Musiken vecka 42 och 43:
Musiken är precis som förra terminen 2-3 temadagar varje termin på Kulturskolan. Även nu infaller temadagarna på onsdagar. Bussen till Kulturskolan (Bolagsskolan) går 8.10 från skolan. Åter i Tuolla ca 14.15.

"Läxgruvan" och läxor: 
Läxhjälp finns att få måndagar och onsdagar efter sista lektionen. På måndagar är vi två pedagoger medan jag är ensam pedagog på onsdagar.

Det har varit en riktigt intensiv skolstart med mycket läxor/hemuppgifter/prov. Därför tar vi en paus och har läxfri vecka nästa vecka, v 42.  
                                                             
PUS:
Även detta år arbetar eleverna 30 minuter extra i veckan. Detta genererar två lediga för - eftermiddagar. Den tid eleverna inte är i skolan använder vi lärare till att planera tillsammans. Första PUS-eftermiddagen denna termin infaller måndagen den 6 oktober då eleverna slutar efter lunch.

Betyg och nationella prov: 
Vi uppmanar alla föräldrar/elever att gå in på filmerna om betyg som jag satt ut länkar på. Finns under "Bra länkar". Där får man svar på frågor man kan ha angående betygen. Har ni ytterligare frågor så är det bara att kontakta oss på skolan.
Nationella proven kommer igång efter höstlovet. Från och med vecka 45 får vi börja med de muntliga proven i ma, eng och sv. De skriftliga proven börjar vecka 6 2018 med svenskadelen.
                                                        
Bloggen 
Om  du besöker vår blogg via mobilen så måste du gå på "Visa webbversionen" för att komma åt länkar. Detsamma gäller vklass om du vill se omdömen mm.

Utvecklingssamtal:
Vi har haft årets utvecklingssamtal. Nästa samtal kommer i februari 2018.

Tuollarådet:
Klassens representant till Tuollarådet är Anneli Johansson (Wiennas mamma) och som reserv har vi Eva Övergård (Philips mamma). Har ni punkter som ni vill att de ska ta upp i rådet så kan ni kontakta mig så ser jag till att de får dem.

Mail lärare: johanna.englund@skola.kiruna.se Tel.nr 076-102 14 42
                   carola.niva@skola.kiruna.se


Övriga frågor:
Vi pratade om situationen mellan flickorna (och pojkarna) i klassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar