söndag 22 oktober 2017

Vecka 43 och vecka 44

På fredag har vi matteprov. I fredags har eleverna fått med sig hem ett häfte som de kan arbeta i för att träna inför provet. Detta häfte är helt frivilligt att göra, ni behöver inte redovisa häftet till mig, men vill du visa vad du gjort eller få hjälp med något så ska du självklart visa/komma till mig. Det finns även facit till alla uppgifter längst bak i häftet.

Måndag: Bad. Eleverna får matteläxa. Läxgruva.


Tisdag:


Onsdag: Musikdag. Bussen till Kulturskolan går 8.10 från skolan. De som vill ta sig till och från Kulturskolan själv gör det. Lektionerna börjar 8.30.

Handbolls-KM - mer information kommer.

Torsdag: Tarfalahallen,där ska vi ha en liten fotbollsturnering. Jag återkommer med mer information. Vi återvänder till skolan till lunch. Efter lunch har ni "orienteringsprov" här på skolan. inomhus. Det kan hända att dagen blir lite längre och ni kommer att kompenseras för den tiden i så fall.

Fredag: Matteprov. Slöjd. Engelska läxförhör. Ny engelskaläxa (till vecka 45).

Engelskaläxan denna vecka: Du får hem en text att läsa under rubriken Sports, "Usain Bolt -Megastar Sprinter". Översättning finns också med. På fredag ska du skriva en sammanfattning av texten. Du får ta med dig 10 nyckelord. Veckans oregelbundna verb - dream, drink, drive, eat och fall..

Gå in och lyssna på texten! Under rubriken "Bra länkar" finns en länk "Good stuff  A-engelskaboken" där du kan gå in och lyssna.

Som tidigare finns engelskaboken också på inlasningstjanst.se.
Användarnamn: tuolla+elevens namn ex: tuollajohanna
Lösenord:12345678

Som förra veckan får du hem fem oregelbundna verb att träna på. På fredag får du skriva ner verben i alla tre tempusformer och även skriva 5 meningar där verben ska ingå.
OBS!!!Pappret med verben ska du ha under en längre period. Den ska alltid till skolan på fredagar så att vi kan markera vilka verb ni har i läxa.


Vecka 44: Höstlov!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar