torsdag 25 januari 2018

Vecka 5

Måndag: Bad.

Läxgruva - direkt efter badet.

Tisdag: 

Onsdag: Nu återvänder "Teater Scrach" till oss för att ha workshops kring solidaritet.
Såhär skriver ledarna för gruppen:

Efterarbetet består av diskussion kring föreställningen och dess ämne Solidaritet. För att göra det använder vi oss även av fysiska teaterövningar där eleverna interagerar med varandra. Där får de bla. göra samarbetsövningar och koncentrationsövningar som båda kräver en viss grad av fysisk kontakt men även eget skapande i att visa upp scenarion, dvs. spela upp tysta stillbilder (en form av teater).

Vi jobbar med gruppen mellan 8.10 och 10.30. Vanliga lektioner efter.

Några elever slutar tidigare som kompensation att de får en längre dag på torsdag, slut klockan 13.25. Gäller blå och röda schackgruppen - Wilma, Ottilia, Hilda, Gustav, Hjalmar, Astrid, Wienna, Marta, Tim och Jonatan.

Läxgruva - direkt efter att sista lektionen slutar.

Torsdag: Hemkunskap. Grupp 1 åker till hemkunskapen klockan 8.10.

Idrott.

De elever som slutade tidigare i onsdags kommer till klassrummet efter idrotten för att spela schack.


Fredag: Slöjd. Grupp 2 åker till slöjden klockan 8.10.

Engelska läxförhör OBS! MUNTLIG!. Ny engelskaläxa.

Engelskaläxan denna vecka: Du får hem en text att läsa under rubriken Pirates, "Pirates". Översättning finns också med. På fredag ska du sammanfatta texten muntligt. Du får ta med dig 10 nyckelord.
Veckans oregelbundna verb - hurt, keep, know, lead och lean.

Gå in och lyssna på texten! Under rubriken "Bra länkar" finns en länk "Good stuff  A-engelskaboken" där du kan gå in och lyssna.

Som tidigare finns engelskaboken också på inlasningstjanst.se.
Användarnamn: tuolla+elevens namn ex: tuollajohanna
Lösenord:12345678

Som tidigare får du hem fem oregelbundna verb att träna på. På fredag får du skriva ner verben i alla tre tempusformer och även skriva 5 meningar där verben ska ingå.

OBS!!!Pappret med verben ska du ha under en längre period. Den ska alltid till skolan på fredagar så att vi kan markera vilka verb ni har i läxa. Jag inleder denna termin med att kolla att alla har ett verbpapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar