fredag 22 januari 2016

Vecka 4

Vad skönt att kylan äntligen släppte greppet om oss. Eleverna har fått spendera de flesta raster inomhus denna vecka och kan vara ganska trötta i slutet av dagen.

Vecka 4:
Nu har alla elever avslutat kapitel 4 med att göra Diagnos 4. Diagnosen visar att multiplikationstabellerna i några fall inte sitter som de ska. Det är viktigt att alla tränar regelbundet på dem. Det vi också måste träna på är att avgöra vilket räknesätt som krävs för att lösa ett matteproblem.
Nu går vi in i kapitel 5 som handlar om tabeller och diagram. Det är ett kort avsnitt och
när vi avslutat det kommer Provräkning 2. Inför provet kommer jag att skicka hem ett häfte med sammanfattningar och repetitionsuppgifter. Jag återkommer om detta när vi närmar oss provtillfället.

Eleverna har idag fått hem ett papper med 6 engelska frågeord; who, how, where, what, why, when? Dessa ska eleverna kunna stava till och även använda i frågor till på fredag vecka 4. Nytt för denna termin när det gäller alla glosförhör är att eleverna också ska skriva några meningar till valfria ord av orden de haft i läxa.

Måndag: Idrott (inne), vi har multiplikationsförhör och alla får matteläxan som handlar om problemlösning i flera steg och "matteord". Eleverna kommer att få ett papper med matteord som de ska kunna senast till på torsdag. Då kommer eleverna att få matteuppgifter som ser ut ungefär såhär:

Ex. Om ena termen är 14 och den andra termen är 11, vad blir summan?

Vad är kvoten av täljaren 45 och nämnaren 5?

Onsdag: Den andra musikdagen av tre. Bussen går 8.10. Det är viktigt att ni meddelar mig senast på tisdag om ert/era barn av någon anledning inte åker med bussen, kommer sent eller ska gå tidigare. Detta för att Emma Heikki som åker med eleverna ska veta hur många elever hon ska ha med sig till och från Bolagsskolan.

Torsdag: Idrott. Matteläxan in och förhör av matteorden.

Fredag: Förhör av engelska frågeorden. Träna på att skriva en fråga till varje ord.

Jag har ju tidigare skrivit om Schackfyran, en tävling i schack. Många elever i klassen ville delta i tävlingen men då Norrbottensfinalen går i Luleå den 10 mars blir det svårt för oss att delta.

Denna vecka har Melvin och Wilmer bloggat. Deras inlägg finns nedanför detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar