torsdag 9 november 2017

Vecka 46
Vi är nu anmälda till en schacktävling som går av stapeln under VT-18. Matcherna spelas på dator så eleverna behöver inte åka någonstans. På onsdagar har eleverna schackrast. Det betyder att de under lunchrasten får vara inne och spela schack, på "riktigt" och på nätet. Under "Bra länkar" har jag satt in länkar till sidor på nätet där eleverna kan gå in och se filmer om schack och även kan spela schack mot andra.

Måndag: Ni får veckans matteläxa. Idrott. Läxgruvan.


Tisdag: 


Onsdag: Nationella prov: svenska. Läxgruvan.


Torsdag: Matteläxan lämnas in. Idrott.


Fredag: Slöjd. Engelska läxförhör. Ny engelskaläxa.

Engelskaläxan denna vecka: Du får hem en text att läsa under rubriken Food, "Eating Sweets". Översättning finns också med. På fredag ska du skriva en sammanfattning av texten. Du får ta med dig 10 nyckelord. Du ska dessutom lära dig "mat-orden" som också finns med.
Veckans oregelbundna verb - fly, forbid, forget, forgive, freeze.

Gå in och lyssna på texten! Under rubriken "Bra länkar" finns en länk "Good stuff  A-engelskaboken" där du kan gå in och lyssna.

Som tidigare finns engelskaboken också på inlasningstjanst.se.
Användarnamn: tuolla+elevens namn ex: tuollajohanna
Lösenord:12345678

Som förra veckan får du hem fem oregelbundna verb att träna på. På fredag får du skriva ner verben i alla tre tempusformer och även skriva 5 meningar där verben ska ingå.

OBS!!!Pappret med verben ska du ha under en längre period. Den ska alltid till skolan på fredagar så att vi kan markera vilka verb ni har i läxa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar